dimarts, 6 de gener del 2015

Luís Enrique, es desqualifica a sí mateix per entrenar al Barça


Amb un equip ple de suplents, el Barça tira el partit a Anoeta


Zubizarreta per mèrits propis, però també per manca d’ètica i dignitat del president Bartomeu, primera víctima del 2015. No serà la última: el Club està en descomposició  



Rematada impecable de Jordi Alaba… contra
la seva pròpia porteria 
Diumenge era el dia que el Barça havia de posar tot el seu esforç per intentar guanyar el partit contra la Real Sociedad, després que el Madrid havia perdut en el seu enfrontament contra el València. Era una ocasió d’aquelles que el campionat te’n brinda molt poques per reduir la distància amb el líder. I tot i així, un entrenador inexpert, molt excèntric i massa pagat d’ell mateix, va tirar el partit des del primer moment traient al terreny de joc un onze titular ple de reserves i jugadors de segona fila.

I per mostra un botó: Montoya pràcticament no ha jugat en el que portem de temporada (i en aquest cas l’entrenador feia molt bé de no posar-lo, per que aquest jugador no és jugador pel Barça) va ser titular a Anoeta. Mathieu, que ja fa partits que mostra les seves carències va posar en evidència que no es pot confiar en ell com a central pel Barça. Pedro, que segons la premsa esportiva del país estava en un gran moment, al camp, ni se’l va veure. Munir, la gran esperança del Barça, va fer un gol el dia del seu debut amb el primer equip del Barça, però des de llavors, encara ho fa pitjor que Bojan, que ja és dir. Mentre aquests jugadors de segona fila (i d’altres que com Iniesta estan del tot fora de forma) estaven al camp, Messi i Neymar van escalfar banqueta en la primera part, i quan van aparèixer en la segona gairebé no es va notar que eren al camp. Això si, l’entrenador els havia donat més vacances que a ningú.

Al finalitzar el partit contra la Real, el director esportiu Zubizarreta va fer unes declaracions molt educades, però també molt clares, dient que ell assumia responsabilitats pel càstig de la FIFA i posava el seu càrrec a disposició del president Bartomeu. Zubizarreta va afegir que en l’època en que es van produir els fets, tot el que ell va fer, ho va fer amb la connivència del vicepresident esportiu del Club, que no era altre que el propi Josep Maria Bartomeu. Per tant Zubizarreta va deixar molt clar que qui era el màxim responsable de l’àrea esportiva del Club estava totalment d’acord amb l’actuació que s’havia mantingut davant la denúncia de la FIFA.

A Zubi l'han fet plegar; Puyi ha dir adéu per escapolir-se
d'un ambient enrarit i poc ètic
Les conseqüències d’aquesta denúncia implícita que el propi Zubizarreta va fer, no s’han fet esperar i l’actual president del Barça i també màxim responsable de la sanció de la FIFA, ha destituït d’una manera fulminant a Zubizarreta. Només els ineptes actuen amb aquesta manca d’ètica. És cert que Zubizarreta ha fet moltes coses malament al Barça, i que la planificació esportiva del primer equip i del filial és nefasta, però era a finals de la temporada passada quan havien d’haver fet fora a Zubizarreta. Ara és tard i a més el converteix en màrtir d’un president impresentable que per amagar i eludir la seva responsabilitat en la sanció de la FIFA, talla el coll a qui té al seu voltant, intentant tapar la seva nefasta actuació a la direcció del Club.


Que el Barça està en descomposició és evident; gairebé coincidint amb el cessament de Zubizarreta s’ha conegut que Carles Puyol (Puyi) deixa el Barça per voluntat pròpia. És evident que Puyi no es vol veure immers en una dinàmica putrefacta implantada per una Junta inepte, que no té legitimitat democràtica, i que hauria de convocar eleccions amb immediatesa si no vol que la situació del Club encara es malmeti més i passin coses encara pitjors, com l’adéu de Messsi, entre altres possibilitats.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada